Autoverhuur in Italië: waar moet je rekening mee houden?

Italië is het land van de romantiek, architectuur, kunst, gastronomie en geschiedenis en is een charmante plek om regelmatig te bezoeken. Één van de leukste dingen is de regionale diversiteit; elk melk zijn eigen smaak, lokale helden, erfgoed en stijl van eten.

Huur een auto en bespaar geld bij het maken van een tour in Italië

Wat is er beter dan in de zomer door het mooie Italiaanse landschap rijden? Je hebt Toscane met zijn wijngaarden en olijfbomen en de prachtige kliffen van Cinque Terre aan de noordwestkust. Bezoek het zuiden van Italië om te ontspannen aan het strand bij een lekkere temperatuur (tussen de 25 en 35 graden). Het moet wel benoemd worden: de meeste steden (vooral de grotere) worden druk bezocht door toeristen in de zomermaanden, maar laat dit je niet ontmoedigen.

Als je op zoek bent naar een vakantie in de stad, juist aan het platteland of aan de kust: alles is gemakkelijk te bereiken met een auto van de autoverhuur in Italië. Via de website www.autoitaly.nl kun je eenvoudig een auto huren. De website biedt de keuze tussen grote voertuigen speciaal voor gezinsavonturen en kleinere opties voor zakenreizen. Huur een auto in Italië om van de ene plek naar de andere te komen maar bekijk ook de bijzondere plekken zoals Bergamo en Ferno.

Autorijden in Italië

Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig om een auto te mogen huren in Italië. Een Nederlands rijbewijs wordt gewoon geaccepteerd.

De maximale snelheid die geldt op de snelwegen is 130 km/h. Op hoofdwegen is dit 100 km/h en op secundaire wegen 90 km/h. De snelheid in stedelijke gebieden ligt tussen de 40 en 70 km/h. Dit wordt met borden aangegeven. De snelheid moet worden verminderd op basis van het zicht, op smalle of steile wegen en in schoolzones. Bij slecht weer wordt de maximum snelheid beperkt tot 90 km/h buiten de bebouwde kom.

Parkeren in Italië is een beetje anders. In de steden mag je aan de rechterkant van de straat parkeren, in beide richtingen. Bij een éénrichtingsweg mag je ook aan beide kanten parkeren mits er nog 3 meter vrij blijft op de weg.

In grote steden zijn de betaalde parkeerterreinen aangegeven met blauwe verkeersborden. De betaalde uren kunnen variëren, sommige uren op de dag zijn gratis. De zondag is ook gratis. Gebieden met beperkte parkeertijden zijn aangegeven met blauwe strepen. In de hoofdstad Rome is het op maandag t/m vrijdag van 7 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds verboden om te parkeren in het historische centrum.