Reis naar Italië en ervaar Europa

Als je Europa wilt ervaren, moet je naar Italië reizen. Geen enkel ander land op aarde biedt de diepte, breedte en reikwijdte van Italië. Voor liefhebbers van kunst, geschiedenis, architectuur of muziek is Italië onovertroffen. Van het oude Romeinse rijk tot de middeleeuwse Toscaanse vestingsteden en de Venetiaanse Republiek, de ongelooflijke historische diversiteit van Italië is samengekomen om een ​​land te produceren dat zo ongelooflijk, zo opmerkelijk en zo mooi is dat het de bezoeker een onuitblusbaar verlangen geeft om keer op keer terug te keren. De nalatenschap van de Renaissance en haar meesterwerken van kunst, muziek en architectuur hebben zo’n tastbare stempel gedrukt op de Italiaanse ziel dat je nauwelijks kunt meesleuren in het tij van de cultuur. Als je van natuur houdt, zijn er majestueuze bergen, kristalheldere zeeën, glooiende heuvels, vruchtbare vlaktes, uitgestrekte kliffen en magische lagunes, je moet naar Italië reizen.

Reis naar Italië De steden om te zien

Milaan wordt alleen geëvenaard door Parijs als de modehoofdstad van de wereld en winkelt op zijn best. Rome is het hart van Italië geweest vanaf de tijd van de Romeinen tot vandaag; de straten bewandelen is in de voetsporen treden van keizers en pausen. Florence is de geboorteplaats van de Renaissance en de aanwezigheid ervan weerkaatst door de oude geplaveide straten en prachtige kerken. Venetië – de meest unieke en romantische stad ter wereld, staat tijdloos en mooi midden in de Adriatische Zee, een prachtige creatie die de mens op zijn meest artistieke manier benadrukt. Eindelijk de majestueuze en opvallende natuurlijke schoonheid van de Amalfikust, een plek om te ontspannen, te genieten van de enorme natuurlijke schoonheid, te dineren in ‘s werelds favoriete keuken op zijn best en die speciale vreugde te ervaren die uniek Italiaans is. Wat u ook zoekt, het wacht op u wanneer u door Italië reist en de steden bezoekt.

Het weer

Wanneer u naar Italië reist, is het belangrijk om te weten dat Italië, ondanks zijn geografische ligging in het midden van de gematigde zone, nogal wisselende klimatologische kenmerken heeft. Dit komt door de aanwezigheid van de Middellandse Zee, waarvan het warme water de thermische extremen verzacht, en de Alpenboog, die een barrière vormt tegen de koude noordenwind. Onthoud bovendien dat wanneer u door Italië reist, Italië onderhevig is aan zowel natte als matige atmosferische stromen uit de Atlantische Oceaan en droge en koude uit Oost-Europa.

Ook de Apennijnen-ketting, geconfronteerd met de natte winden van de Tyrrheense, veroorzaakt aanzienlijke klimatologische verschillen tussen de tegenoverliggende zijden van het schiereiland. In de noordelijke regio’s zijn de temperatuurverschillen tussen de winter- en zomermaanden groter dan in het zuiden en langs de kusten. De gemiddelde temperatuur voor de maand januari in de Po-vlakte schommelt rond nul, terwijl in de Alpenvalleien de thermometer kan dalen tot -20 en kan de sneeuw wekenlang op de grond blijven liggen.

In de zuidelijke regio’s blijven de gemiddelde temperaturen voor januari rond de 10, met uitzondering van de berggebieden in het binnenland. De gemiddelde zomertemperaturen in heel Italië stijgen tot 24-25 in juli en zijn alleen lager in de hoogste zones. De neerslagverdeling varieert ook aanzienlijk door de invloed van zowel de bergen als de heersende winden. De hoogste hoeveelheden worden geregistreerd in de Alpenboog (meer dan 3.000 mm pa in de Lepontine en Julische Alpen) en op de Apennijnen (meer dan 3.000 mm pa in de Apuaanse Alpen). De vlaktes, waaronder die van de Po, krijgen echter nauwelijks neerslag. Over het algemeen is het minder dan 800-900 mm per jaar, maar in de zuidelijke regio’s (Tavoliere en Zuid-Sicilië) daalt het onder 600 mm per jaar. De grote interne Alpenvalleien en de kustvlakten van de Tyrrheense (Maremma) en Sardinië krijgen ook weinig regen. In totaal zijn er zes grote klimaatregio’s te onderscheiden, die vooral worden gekenmerkt door bergresultaten.

Zoals je kunt zien, is er veel te beleven wanneer je naar Italië reist. De cultuur, geschiedenis en schoonheid van Italië maken Italië tot een Europese topbestemming.