Reizen naar Milaan: een stad van wereldklasse

Een bezoek aan Italië is niet compleet zonder naar Milaan te reizen, het internationale centrum van Italië voor mode dat de Fransen jaloers zou maken, een cultuur die het Europese leven en de handel belichaamt en die deze stad tot de standaardhoofdstad boven Rome kroont . Milaan, gelegen in de noordelijkste regio van Lombardije, heeft een eclectische geschiedenis van heersers (Romeins, Spaans, Oostenrijks, enz.) Vanwege de nabijheid van de rest van Europa en is daarom veel onafhankelijker en multicultureeler dan het Zuid-Italiaanse schiereiland.

Geen verkeerde manier om te genieten in Milaan

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar winkelen en eten als religieuze ervaringen kunnen worden beschouwd. De met boetiekjes omzoomde straten van Milaan bieden een aantal van ‘s werelds meest exquise en exclusieve stijlen, die het moderne design domineren. Reis naar Milaan om jezelf te verwennen, maar houd goed in de gaten hoe je je verouderde (naar Milanese normen) woonkamer zou kunnen opknappen. Brera is het meest verfijnde en elite winkelgebied, centraal gelegen en ook de thuisbasis van de Pinacoteca de Brera, een van de meest begeerde museumcollecties van Europa.

Over consumptie gesproken, een ontspannen diner met naar saffraan geurende risotto en de kenmerkende osso buco zullen zeker voor verjonging zorgen na al dat winkelen. Zorg ervoor dat u geniet van de lokale wijnen van Lombardije, met name uit de regio Brescia, die een geheel nieuwe standaard zetten voor tafelwijnen.

Beyond Boutiques: Travel Milan’s Extensive History

Het hypermoderne milieu van Milaan gaat gepaard met een enorm rijke geschiedenis, die teruggaat tot 600 voor Christus toen de Kelten arriveerden. Milaan was ooit de hoofdstad van het West-Romeinse rijk, de ziel van de Renaissance en veroverd door Frankrijk en de Habsburgers. Milaan werd uiteindelijk onafhankelijk in de 18e eeuw, samen met de oprichting van de Italiaanse staat. Het is belangrijk op te merken dat Milaan, als een belangrijk industrieel centrum van de poppenstaat van Mussolini, tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd gebombardeerd, waardoor het een wonder is dat sites die bijna 1600 jaar oud zijn, nog steeds in het stadscentrum staan.

Reizen naar Milaan moet een bezoek aan de Duomo omvatten, die het stadscentrum domineert als ‘s werelds vierde grootste kerk. Dit gotische architectonische monument uit de 14e eeuw wordt op de hoogste torenspits gekroond door de Madonnina (kleine Madonna) en is bedekt met 3900 bladgoudplaten. Ook gelegen in het centrum van Milaan is de Cenacolo Vinciano, de kerk en het klooster van Santa Maria delle Grazie, waar het gerestaureerde Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci bijna een hele muur beslaat en de renaissancegeest van Milaan oproept. In de buurt is het beroemde La Scala Theater een van de grootste operahuizen ter wereld en mag u niet missen; verwen uzelf door een concert bij te wonen om samen de ware pracht van de kunst en akoestiek te ervaren. Het theater en het theatermuseum staan ​​ook open voor openbare rondleidingen. Wandel ten slotte langs de zuilen van San Lorenzo, de enige Romeinse overblijfselen van een tempel uit Milaan die dateert uit de 2e eeuw.

Of uw interesses nu zakelijk, privé of academisch zijn, de zorgvuldige verfijning van de moderne levensstijl van Milaan laat elke reiziger de ruimte om van alle drie te genieten.